Gespecialiseerd in het behandelen van uw klachten

U kunt bij Fysiotherapie Medisch Centrum Zeewolde voor verschillende klachten worden behandeld. Alle therapeuten zijn gespecialiseerd in een bepaalde therapie of behandelmethode die gerelateerd is aan uw klacht. Alle communicatie gaat in samenspraak met uw huisarts. Na een eerste intake geven we u advies welke gespecialiseerde therapeut u het beste kan helpen. Hieronder staat beschreven voor welke therapieën en onderzoeken u bij ons terecht kan. Heeft u vragen of wilt u meer weten? Bel 036 - 522 67 20 of vul ons contactformulier in.

Fysiotherapie

Fysiotherapie biedt uitkomst voor klachten aan uw spieren, banden, gewrichten en/of zenuwen. Kom gerust langs voor een intake. Samen stellen we met u een behandelplan op. U krijgt een behandeling van 30 minuten die bestaat uit een massage in een behandelkamer en/of oefentherapie in de oefen/revalidatie zaal. Meer weten?

Manuele therapie

Het doel van manuele therapie is dat uw gewrichten weer beter gaan functioneren. Hiervoor gebruikt de manuele therapeut een aantal specifieke technieken, waaronder manipulaties van uw gewrichten. De effecten zijn vaak direct merkbaar. U ervaart een toename in uw bewegingsvrijheid en vaak een afname van pijn. Bekijk hier ook het promofilmpje voor manuele therapie. Meer weten?

Bekkenfysiotherapie

Heeft u last van pijn bij uw bekken? De bekkenfysiotherapeut richt zich op mensen of patiënten met problemen in het gehele gebied van lage rug en bekken, buik en bekkenbodem. Het gaat daarbij niet alleen om vrouwen, maar ook om mannen. Bekijk ook het promofilmpje van bekkenfysiotherapie. Meer weten?

Echografie

Echografie is een beeldvormend onderzoek wat u niet voelt, waarbij de oorzaak van pijnklachten in uw pezen, spieren en gewrichtsbanden wordt onderzocht. De fysiotherapeut gebruikt echografie als aanvullend onderzoek. Hiervoor kan apart een afspraak worden gemaakt. Meer weten?

Shockwave therapie

Extracorporaal shockwave therapie (ESWT) wordt beschouwd als één van de meest innoverende ontwikkelingen in de recente pijnbehandeling. Met ESWT wordt de oorzaak van uw pijn rechtstreeks bij de oorsprong bestreden, zonder medicatie of chirurgie. Shockwave therapie heeft een bewezen effect bij chronische klachten aan pezen. Pijnlijke injecties of operaties kunnen worden voorkomen.

De test unit.

Knie, heup en schouder revalidatie na operatie

Wij hebben een samenwerkingsovereenkomst met de orthopedie van het St. Jansdal. U bent bij ons zeker van het beste revalidatieplan nadat u bent geopereerd aan uw schouder, heup of knie. Kijk ook op www.orthoxpert.nl. U wordt voor de operatie door ons getest en gemeten zodat de orthopedisch chirurg, de testuitslagen kan vergelijken voor en na de operatie. Meer informatie? bel naar onze praktijk of orthopedie St. Jansdal.

 

Arbeidsfysiotherapie

Wilt u als werkgever ook de productiviteit verhogen van uw personeel? De arbeidsfysiotherapeut richt zich op werkgerelateerde klachten en maakt een analyse van de arbeidsvaardigheden in relatie tot de lichamelijke belasting. Werkgebonden factoren die aan de orde komen zijn: werkhouding, werkplek, werktaken, werkduur en werkorganisatie door werkplekonderzoek en instructie. 

Dry Needling

Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry Needling gebruikt een 'droge' (dry) acapunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht.

Rugschool

Rugklachten komen veel voor. Deze zijn meestal na een paar behandelingen verholpen. Na een intake wordt u behandeld door de manuele therapeut op de behandelbank. Daarna is er de mogelijkheid om gedurende een uur groepstraining uw buik- en rugspieren te versterken. Meer weten?

Wij zijn een PlusPraktijk.