Verschillende vormen van fysiotherapie

U kunt bij Fysiotherapie Medisch Centrum uit Zeewolde voor verschillende klachten worden behandeld. Alle therapeuten zijn gespecialiseerd in een bepaalde therapie of behandelmethode die gerelateerd is aan uw klacht. Na een eerste intake geven we u advies over welke gespecialiseerde therapeut u het beste kan helpen. Hieronder staat beschreven voor welke specialisaties u bij ons terecht kan.

AFSPRAAK VOOR EEN BEHANDELING

Manuele therapie

Het doel van manuele therapie is dat uw gewrichten weer beter gaan functioneren. Hiervoor gebruikt de manuele therapeut een aantal specifieke technieken, waaronder manipulaties van uw gewrichten. De effecten zijn vaak direct merkbaar. U ervaart een toename in uw bewegingsvrijheid en vaak een afname van pijn. Bekijk hier ook het promofilmpje voor manuele therapie. Meer weten?

NEEM CONTACT OP

Bekkenfysiotherapie

Heeft u last van pijn bij uw bekken? De bekkenfysiotherapeut richt zich op mensen of patiënten met problemen in het gehele gebied van lage rug en bekken, buik en bekkenbodem. Het gaat daarbij niet alleen om vrouwen, maar ook om mannen. Bekijk ook het promofilmpje van bekkenfysiotherapie. Meer weten?

INTAKEGESPREK MET DE BEKKENFYSIO

Dry Needling

Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry Needling gebruikt een 'droge' (dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht.

Contacteer de specialist

Fysiotherapie en Sportblessures

De bijzondere kwalificaties van een sportfysiotherapeuten zijn:

  • Klassiek en functioneel tape technieken
  • Activerende en ontspannende massage technieken
  • Functioneel testen van de sport-specifieke bewegingen
  • Training voor de stabiliteit van de gewrichten.
  • Krachtraining om lichaam in balans te brengen
  • Begeleiden in het hervatten van de sportactiviteiten
Neem contact op voor meer informatie

Gespecialiseerde rugtraining

Rugklachten komen veel voor. Deze zijn meestal na een paar behandelingen verholpen. Na een intake wordt u zonodig behandeld door de manueel therapeut op de behandelbank. Daarna is er de mogelijkheid om gedurende een uur groepstraining uw buik- en rugspieren te versterken. Meer weten?

BEL VOOR EEN RUGBEHANDELING

Psychosomatische fysiotherapie

Psychosomatische fysiotherapie (PSF) is een vorm van fysiotherapie 

die de wisselwerking tussen lichaam, psyche (denken, voelen en doen) en de omgeving centraal stelt.

De therapeut helpt bij het behandelen van klachten die samenhangen met spanning/ stress en klachten als pijn en vermoeidheid waar niet direct een lichamelijke oorzaak voor gevonden kan worden. 

Dit zijn lichamelijke klachten waarbij psychische- en sociale
factoren een rol spelen.

Door inzicht te geven in de effecten van deze factoren op de klachten, wordt duidelijk welke handvatten zouden kunnen helpen
om meer grip te krijgen op je gezondheid. De therapeut helpt u weer IN BALANS te komen.

Neem contact op voor meer informatie