Bel ons: 036-522 6720

Verschillende vormen van fysiotherapie

U kunt bij Fysio MC Waterland in Zeewolde voor verschillende klachten worden behandeld. Alle therapeuten zijn deskundig en hebben zich verder ontwikkeld in een bepaalde therapie of behandelmethode die gerelateerd is aan uw klacht. Na een eerste intake maken wij samen met u een behandelplan. De therapeut kan na de intake advies geven of er een gespecialiseerde therapeut nodig is bij uw klacht. Hieronder staat beschreven voor welke specialisaties u bij ons terecht kan.

Fysiotherapie en Sportblessures

De bijzondere kwalificaties van een sportfysiotherapeuten zijn:

  • Klassiek en functioneel tape technieken
  • Activerende en ontspannende massage technieken
  • Functioneel testen van de sport-specifieke bewegingen
  • Training voor de stabiliteit van de gewrichten.
  • Krachtraining om lichaam in balans te brengen
  • Begeleiden in het hervatten van de sportactiviteiten

Manuele therapie

Het doel van manuele therapie is dat uw gewrichten weer beter gaan functioneren en optimaal beweeglijk worden gemaakt. Hiervoor gebruikt de manuele therapeut een aantal specifieke technieken, waaronder manipulaties van uw gewrichten. In de volksmond wordt dit ook wel ‘kraken’ genoemd.

De effecten zijn vaak direct merkbaar. U ervaart een toename in uw bewegingsvrijheid en vaak een afname van pijn. Manuele therapie wordt vaak ingezet bij nek en rugklachten maar ook bij heupklachten. In de praktijk zijn Andert en Ijsbrand master manueel therapeut.

Dry Needling

Dry needling is een techniek die kan worden gebruikt voor het behandelen van spierklachten. Bij deze behandeling prikt de therapeut met een dun naaldje in een triggerpoint van een spier. Dit is een geïrriteerde plek in een spier, die (uitstralende) pijn kan veroorzaken. Door met een naaldje in de spier te prikken wordt geprobeerd een twitch op te wekken. Hierbij spant de spier zich kort aan, om vervolgens weer te ontspannen. Het zorgt dus voor pijndemping en stimuleert de doorbloeding in de spier. Vaak voelen spieren na dry needling meteen een stuk soepeler en minder pijnlijk. De therapeut beoordeelt of dry needling een zinvolle behandelmethode is.

In de praktijk zijn er drie therapeuten die deze behandelmethode kunnen toepassen; Daan, Ijsbrand en Mark.

Psychosomatische fysiotherapie

Psychosomatische fysiotherapie (PSF) is een vorm van fysiotherapie die de wisselwerking tussen lichaam, psyche (denken, voelen en doen) en de omgeving centraal stelt.

De therapeut helpt bij het behandelen van klachten die samenhangen met spanning/ stress en klachten als pijn en vermoeidheid waar niet direct een lichamelijke oorzaak voor gevonden kan worden.

Dit zijn lichamelijke klachten waarbij psychische- en sociale factoren een rol spelen.

Door inzicht te geven in de effecten van deze factoren op de klachten, wordt duidelijk welke handvatten zouden kunnen helpen om meer grip te krijgen op uw gezondheid. De therapeut helpt u weer IN BALANS te komen.

Kies de juiste fysiotherapeutische behandeling voor uw klachten. Plan een intake.