Bel ons: 036-522 6720

Innovatieve pijnbestrijding in Zeewolde

Pijn kan ontstaan als gevolg van een aandoening of er is pijn na het herstellen van een operatie. Gelukkig is er in de meeste gevallen iets aan te doen. Fysio MC Waterland heeft verschillende behandelingen in huis voor effectieve pijnbestrijding. Lees hieronder welke onderzoeken/technieken het beste bij uw behandeling en uw situatie aansluit.

Dry needling

Dry needling is een techniek die kan worden gebruikt voor het behandelen van spierklachten. Bij deze behandeling prikt de therapeut met een dun naaldje in een triggerpoint van een spier. Dit is een geïrriteerde plek in een spier, die (uitstralende) pijn kan veroorzaken. Door met een naaldje in de spier te prikken wordt geprobeerd een twitch op te wekken. Hierbij spant de spier zich kort aan, om vervolgens weer te ontspannen. Het zorgt dus voor pijndemping en stimuleert de doorbloeding in de spier. Vaak voelen spieren na dry needling meteen een stuk soepeler en minder pijnlijk. De therapeut beoordeelt of dry needling een zinvolle behandelmethode is.

In de praktijk zijn er drie therapeuten die deze behandelmethode kunnen toepassen; Daan, Ijsbrand en Mark.

Shockwavetherapie

Extracorporaal shockwave therapie (ESWT) wordt beschouwd als een van de meest innoverende ontwikkelingen in de recente pijnbehandeling. Met ESWT wordt de oorzaak van uw pijn rechtstreeks bij de oorsprong bestreden, zonder medicatie of chirurgie. Shockwave werkt met geluidsgolven.

Uw fysiotherapeut bedient een apparaat waar deze geluidsgolven uitkomen. Deze verplaatsen zich onder een bepaalde druk door je huid naar de plek waar je blessure zit. Door deze geluidsgolven verbeteren de bloedsomloop en stofwisseling in het blessuregebied waardoor de pijn kan afnemen.

Echografie

 

Echografie is een beeldvormend onderzoek wat u niet voelt, waarbij de oorzaak van pijnklachten in uw pezen, spieren en gewrichtsbanden wordt onderzocht. Echografie, ook wel echoscopie genoemd, is een techniek die gebruikmaakt van geluidsgolven die zich door het lichaam verplaatsen en op grensvlakken tussen zachte en hardere structuren reflecteren.

De fysiotherapeut gebruikt echografie als aanvullend onderzoek. Zijn eigen waarneming als professional is altijd leidend. De behandeling doet u samen met een gekwalificeerde fysiotherapeut. Hiervoor kan apart een afspraak worden gemaakt

Laat pijnklachten professioneel behandelen.